Amsterdam

Woonhuis Amsterdam

Engel Architecten

locatie

Amsterdam

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2013

oplevering

2014

fotografie

Engel Architecten

Verbouw

Van winkelpand naar woonhuis

Het winkelpand van de firma Stroker in Amsterdam is teruggebracht naar het woonhuis zoals het aan het begin van de 20e eeuw is gebouwd. De bel-etage en het souterrain zijn hersteld en de statige voordeur is opnieuw geplaatst. Het pand heeft hiermee het oorspronkelijke karakter van stijlvol woonhuis teruggekregen.

Engel Architecten
Engel Architecten

details

mozaïeken boven de kozijnen

Bij de verbouwing heeft de gevel veel van de oorspronkelijke details teruggekregen. Dit is terug te vinden in de mozaïeken boven de kozijnen, de draagbalken onder de erker, de natuurstenen details en de zware monumentale voordeur.

Engel Architecten
Engel Architecten
Engel Architecten

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Meer over kennismaken