Groningen

Woonhuis Blauwestad

Engel Architecten

locatie

Blauwestad

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2001-2008

oplevering

2009

fotografie

Thomas Reedijk

Ontwerp

Woonhuis met uitzicht op de polder

Dit woonhuis bevindt zich in deelplan Het Riet van het project Blauwestad in Noord-Oost Groningen. Het ontwerp is direct gesitueerd aan het water en geeft uitzicht op het vlakke polderlandschap van Groningen. De woning bestaat uit een vierkant van bijna 17 bij 17 meter. Het daglicht wordt door verschillende vides en lichtstraten zo diep mogelijk de woning ingetrokken. Hierdoor ontstaat een verrassend spel van licht en schaduw wat het ontwerp, ondanks de afmetingen, een bijzonder transparant karakter geeft.

Engel Architecten
Engel Architecten

Eenvoud

Heldere plattegronden en natuurlijke materialen

De opzet van de plattegronden is zeer eenvoudig gehouden. In het hart van de woning staat een kern met daarin alle technische installaties en sanitaire voorzieningen. De verschillende verblijfsruimtes zijn georganiseerd rondom deze kern. De materialisering van de gevel bestaat uit horizontale delen van western red cedar in combinatie met glas en beton.

Engel Architecten
Engel Architecten
Engel Architecten

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit ori├źnterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Meer over kennismaken