Hilversum

Woonhuis Trompenberg

Engel Architecten

locatie

Hilversum

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2017-2018

oplevering

2018 (fase 1)

fotografie

Engel Architecten

Locatie

Omgeven door groen

Halverwege 2017 is ons gevraagd een ontwerp te maken voor een woonhuis op een kavel in de villawijk Trompenberg in Hilversum. De kavel bevindt zich in een bosrijke omgeving aan de rand van het dorp. Het bouwvlak ligt vrijwel midden op de kavel en is omringd door groen waardoor privacy gewaarborgd is. Het woonhuis wordt in een tweetal fasen gebouwd. Op de kavel staat reeds een woonhuis uit de jaren 60. Dit huis wordt nog bewoond, maar is gedateerd en vervallen. De eerste fase wordt gebouwd direct naast het bestaande huis. Na de sloop van het bestaande huis wordt op dezelfde plaats de tweede fase gerealiseerd.

Engel Architecten

Materialen

Horizontale lijnen

Het ontwerp is opgebouwd uit twee langwerpige volumes die haaks op elkaar zijn geplaatst. Door een hoogteverschil tussen de volumes blijven deze volumes leesbaar. Het ontwerp kenmerkt zich door een sterke horizontale belijning. Dit effect wordt versterkt door de gekozen materialen zoals bijvoorbeeld het gebruik van een langwerpige baksteen van het zogenaamde Hilversums formaat. Vanwege de besloten ligging is het mogelijk veel glas toe te passen. De royale glasoppervlakken zorgen voor een sterke verbinding met de tuin. Door de glasvlakken overhoeks door te zetten is erg gezorgd voor lange diagonale zichtlijnen die het ruimtelijke gevoel versterken.

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Meer over kennismaken