Hilversum

Woonhuis Hilversum

Engel Architecten

locatie

Hilversum

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2018

oplevering

2020

fotografie

Engel Architecten

Inspiratie

Heldere lijnen in het bos

Op een prachtig bosperceel aan de rand van Hilversum wordt dit moderne woonhuis gerealiseerd. Het ontwerp vormt met zijn eenvoud van heldere lijnen een fraai contrast met het omringende landschap. De organische bostuin loopt tot pal aan de gevel, bomen staan op slechts enkele meters van het huis. De grote glasvlakken geven je het gevoel onderdeel te zijn van de natuur, waar de grote overstekken juist het gevoel geven van beschutting.

Engel Architecten

Indeling

Oriëntatie op de stand van de zon

De oriëntatie op de zon speelt bij het ontwerp een belangrijke rol. Iedere ruimte is optimaal gesitueerd op de stand van de zon. Zo liggen onder andere de masterbedroom en het inpandige zwembad op het zuidoosten om zoveel mogelijk zonuren te benutten in de ochtend en het begin van de middag. De woonkamer en keuken daarentegen zijn op het zuidwesten georiënteerd om optimaal gebruik te maken van de late middag- en avondzon.

Engel Architecten

Materiaalgebruik

Langwerpige baksteen en betonnen overstekken

De gebruikte materialen versterken het eenvoudige lijnenspel. De fraaie langwerpige bakstenen en de witte betonnen overstekken geven kracht aan de horizontale belijning. De grote verticale haard die in het hoofdvolume grijpt breekt de horizontale lijn en verankert het ontwerp in het landschap.

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Meer over kennismaken