Zeist

Woonhuis Kerckebosch

Engel Architecten

locatie

Zeist

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2013-2014

oplevering

2014

fotografie

Marcel van der Burg

Inspiratie

Afgestemd op de kleuren in de bossen

Met de zachte en natuurlijke grijstinten van het metselwerk en de sterkere kleuren van de kozijnen is er naar gestreefd het ontwerp goed aan te laten sluiten op de sfeer van het bos met al zijn verschillende tinten. Van de bruin en grijstinten van de boomstammen, de pasteltinten van de hei tot de zanderige kleuren van de bodem.

Ook de sterke verticale en horizontale belijningen in het ontwerp van deze woning zijn ontleend aan zijn omgeving; de hoge rechte verticale stammen van de dennenbomen en de horizontale lijnen van de takken en kruinen.

Engel Architecten
Engel Architecten
Engel Architecten

Karakter

Een ontwerp waarbij we de omgeving intact hebben gehouden

De woning staat op een dek dat los lijkt te komen van de ondergrond. In de tuin wordt het karakter van de glooiende hei hierdoor versterkt. Een groot deel van de bestaande bomen op de kavel wordt gehandhaafd om de natuur zo min mogelijk te schaden. Eén van de bomen is opgenomen in het dek en steekt er dwars doorheen. Zo verankerd het ontwerp zich in zijn omgeving en blijft de omgeving intact.

Engel Architecten
Engel Architecten

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Meer over kennismaken