Zeist

Woonhuis Zeist

Engel Architecten

locatie

Zeist

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2016-2017

oplevering

2018

fotografie

Marcel van der Burg

Daglicht

Oriëntatie op de zon

In Zeist hebben we twee woonhuizen op naastgelegen kavels gerealiseerd. Beide huizen staan op langwerpige kavels, grenzend aan het bos. De woningen zijn zo ontworpen dat iedere ruimte optimaal is georiënteerd op de stand van de zon.

Engel Architecten
Engel Architecten
Engel Architecten

Materialen

Grote glasvlakken en royale overstekken

Beide woonhuizen zijn voorzien van grote glazen openingen, waarbij het glas doorloopt om de hoek. De diagonale zichtlijnen die zo ontstaan zorgen voor maximale ruimte beleving. Daarnaast zorgen de overstekken in de zomer voor schaduw, terwijl ze in de winter het zonlicht binnenlaten.

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Meer over kennismaken