Zeist

Woonhuis Zeist

Engel Architecten

locatie

Zeist

opdrachtgever

Particulier

ontwerp

2015-2016

oplevering

2017

fotografie

Marcel van der Burg

Locatie

Slapen tussen de bomen

In Zeist hebben we twee woonhuizen op naastgelegen kavels gerealiseerd. Beide huizen staan op langwerpige kavels, grenzend aan het bos. Één van de huizen is langgerekt en strekt zich uit over een groot deel van de kavel. Door de nabijheid van het bos in combinatie met de grote glasoppervlakten aan de achterzijde van de woning krijg je in de masterbedroom het gevoel in het bos te slapen.

Engel Architecten

Materialen

Grote glasvlakken en royale overstekken

Beide woonhuizen zijn voorzien van grote glazen openingen, waarbij het glas doorloopt om de hoek. De diagonale zichtlijnen die zo ontstaan zorgen voor maximale ruimte beleving. Daarnaast zorgen de overstekken in de zomer voor schaduw, terwijl ze in de winter het zonlicht binnenlaten.

Heeft u een project dat u met Engel Architecten wilt bespreken?

We nodigen u graag in onze studio om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek helpen we u inzicht te krijgen in het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons architectenbureau.

Meer over kennismaken